2017. április 4., kedd

Szerelem és szexualitás


2. nap - Szerelem és szexualitás


A második napon nagyobb érdeklődéssel teltek a programok. Terjedt a témahét híre :)

Mi játszódik le bennünk, amikor szerelembe esünk? Mennyi ideig tart ez? Bevihetők-e ezek az anyagok táplálékkal a szervezetünkbe úgy, hogy érzelmi hatást váltsanak ki? Ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ A szerelem kémiája foglalkozáson a gyerekek, amely egy Onenote kérdőívvel zárult. 

Az emberi test állomáson a főbb szervrendszereket ismételték át a diákok az Anatomy 4d applikáció segítségével.



 Majd a Mozaik Kiadó Emberi test animációját nézték meg VR szemüvegen keresztül.




A mai napon vendégünk volt a Partiszkon Társadalomkutató Egyesület szociofilmklubja, akik az Egészséges erotika filmből választottak egy részletet(kefires jelenet). A film részletet követő beszélgetés egyaránt érintette az akkori rendszer és társadalom bemutatását és a nap központi témáját is és nagy sikernek örvendett a hallgatóság körében. Az állomásról a Onenote jegyzetfüzetben írtak reflexiót a csapatok.



A következő állomáson az Indulásképp Készségfejlesztő Szociális Szövetkezet munkatársa tartott foglalkozást a gyerekeknek, melynek mottója: "A szex nemcsak örömszerzésre lett kitalálva, az utódnemzés is cél". Az interaktív foglalkozáson a diákok a biológia órán tanultakat felhasználva játszottak, bővítették ismereteiket és kérdezhettek a témával kapcsolatban. Személyes élményeiket, véleményüket és további kérdéseiket a csoport naplójába jegyzetelték.



A híres embereket sem kerülték el a nemi betegségek. Az volt a feladat, hogy gyűjtsenek össze minél több példát, majd csoportonként egy közös padlet felületen gyűjtsék össze, majd ez is bekerült a csoport naplójába.
Padlettel készült


A hírességek párban állomáson ismert emberek képe várta őket (mivel az összes IKT eszközünk foglalt volt már, ezért papíron).

Az egyik következő állomáson a szerelem, szexualitás témakörből készítettünk párkereső tankockát. A feladat célja az volt, hogy a megszerzett tudást felmérjükm rögzítsük és a hiányzó ismereteket is pótoljuk.



Szerelmi vallomás Microbittel - a Microbit programozásának alapjaival ismerkedtek meg a gyerekek. a rázásra vagy gombnyomásra megjelenő, kedves üzenetek létrehozásában nagyon aktívak és kreatívak voltak a diákok. 



A második nap zárásaként ismét megkértük a gyerekeket, hogy írják le a napi programmal kapcsolatos észrevételeiket. Minket is meglepett, hogy mennyire pozitív visszajelzéseket kaptunk. Jó úton járunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Milyen volt?

Milyen volt nekem a digitális témahét? Ez most kicsit más. Személyes élmények. Elfáradtam. Ez most egy kicsit más fáradtság volt...